Preskoči na vsebino Preskoči na navigacijo

Inštitut za matematiko, fiziko in mehaniko

Language:
RSS:
Nahajate se tu: Domov Raziskave in projekti Oddelki/Raziskovalne skupine Razvojno-tehnološka skupina
Akcije dokumenta

Razvojno-tehnološka skupina

Področje: povezovanje raziskovalne sfere z gospodarstvom

V letu 2007 je bila na IMFM ustanovljena Razvojno-tehnološka skupina (RTS), ki skrbi za hitrejšo rast razvojne komponente ter povezovanje z gospodarstvom. Naš cilj je razvijati metode uporabne matematike in jih ponuditi na tržišču, zato sodelujemo na raziskovalnih, razvojnih in aplikativnih projektih z različimi državnimi inštitucijami, ministrstvi in podjetji.

V podjetja smo uspeli plasirati kar nekaj mladih kadrov, kjer prek programov mladih raziskovalcev v gospodarstvu gradimo tesnejše povezave. Hkrati pa imamo že nekajletne izkušnje pri sodelovanju na različnih aplikativno usmerjenih projektih:
  • diskretne optimizacije (optimizacije v logistiki, transportni problemi, razporedi, urniki, hevristični algoritmi)
  • računsko intenzivnih metod (distribuirano računanje – skupki in tehnologije GRID, intenzivno računanje povezano z numeričnimi algoritmi, simulacijami in optimizacijami)
  • uporabe matematičnih orodij v arhitekturi (podatkovne strukture za gradbene konstrukcije, algoritmi za oblikovanje zapletenih objektov)
  • statistike in strojnega učenja (statistične analize, podpora odločanju, uporaba v finančni matematiki, podatkovno rudarjenje)
  • e-izobraževanj (izdelava e-gradiv, razvoj orodij za izdelavo gradiv, izvedba e-izobraževanj)

Zaposlitev

Projekti obsegajo tako raziskovalno delo kot razvoj ustrezne programske opreme ter implementacijo pri končnem naročniku, zato potrebujemo tako raziskovalno kot razvojno usmerjene kadre. Glede na vaše želje vam ponujamo:
  • študentsko delo s stimulativnim plačilom za opravljeno projektno delo
  • možnosti raziskovalnega dela, katerega rezultate je mogoče uporabiti tudi pri seminarskih in diplomskih nalogah
  • pridobitev praktičnih izkušenj pri prijavi projektov ter z delom na realnih problemih iz gospodarstva z možnostjo za kasnejšo zaposlitev v gospodarstvu
  • pridobitev statusa mladega raziskovalca oziroma mladega raziskovalca iz gospodarstva na podiplomskem študiju matematike ali računalnistva